Hovenier en Boomverzorgingsbedrijf

Opdrachtgevers Bomen

Particulieren:

Naast de specifiekere werkzaamheden als frezen en stormankers plaatsen rooit en snoeit het bedrijf over het algemeen de bomen bij de particulier. De bomen die te zwaar worden en daardoor een mogelijk gevaar vormen of bomen die simpelweg te veel zonlicht wegnemen.

In Bergen zijn voor een particuliere opdrachtgever 250 volwassen populieren en 100 volwassen iepen gerooid. Veelvuldig maakt Peter Schouten bij het rooien en snoeien van bomen gebruik van een telekraan. In Alkmaar moest een boom in delen over het woonhuis heen worden getild omdat er geen andere afvoermogelijkheid was.

Gemeenten:

Peter Schouten is werkzaam bij diverse gemeenten zoals Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk. Voor de gemeente Alkmaar heeft Peter Schouten de gehele Alkmaarder Hout onder handen genomen. Preventief snoeiwerk zoals het verwijderen van dood hout uit bomen, voornamelijk boven wandel- en fietspaden, was een van de opdrachten.


De gemeente Heerhugowaard schakelt Peter Schouten jaarlijks in voor de iepenziekte en bij stormschade. Aan de Middenweg (achter Intratuin) zijn alle bomen (± 125) gesnoeid en is het dode hout verwijderd. Peter Schouten heeft bij deze bomen ook een VTA controle uitgevoerd.

Bedrijven:

Peter Schouten werkt niet alleen met hoveniers. Ook tuin- en landschapsarchitecten, WNK-bedrijven, Heijmans Sport en Groen en Holland Groenwerken besteden de werkzaamheden graag uit aan Peter Schouten. Zijn vakkennis en professionele benadering van de klus, groot of klein, met of zonder telekraan of hoogwerker, noemen zij positief.