Aanleg kleine tuin Alkmaar

Aanleg kleine tuin alkmaar

Wilt u uw tuin opnieuw inrichten maar twijfelt u of de tuin te klein is voor uw wensen? Onze specialisten helpen u met plezier verder. Peter Schouten Hovenier en Boomverzorging houdt van uitdagingen. Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring als hovenier in Alkmaar en omgeving. Samen met u realiseren we uw droomtuin met de aanleg van een kleine tuin.

Tuinontwerp

Voordat we beginnen met het aanleggen van de tuin, maken wij een tuinontwerp. We komen bij u langs om naar de mogelijkheden in uw tuin te kijken. Ook bespreken we uw wensen, eisen en budget. In het ontwerp houden we rekening met het aantal zitplaatsen dat u wilt creëren in uw tuin, de zon- en schaduwplekken, de afmetingen van de tuin en met bijvoorbeeld een overkapping. Want ook in een kleine tuin is het mogelijk om een overkapping te plaatsen! Na het bespreken van uw wensen en verwachtingen maken wij een tuinschets om daarna over te gaan tot de tuinaanleg.

Tuinaanleg

Ook voor de tuinaanleg in een kleine tuin bent u bij Peter Schouten Hovenier en Boomverzorging aan het juiste adres. Of u nu een veranda, schutting of terras wilt, wij doen altijd ons uiterste best om al uw wensen te realiseren. Met behulp van onze professionele gereedschappen laten wij alle elementen uit het tuinontwerp terugkomen in uw tuin. Er zijn nog veel meer manieren voor het inrichten van een kleine tuin én om de tuin groter te laten ogen.

Eén stijl

Bij kleine tuinen is het erg belangrijk dat er wordt gekozen voor één bepaalde stijl. Dat geldt ook voor de variatie in bloemen en planten. Houd die zo beperkt mogelijk. Ook geven wij als tip mee om te kiezen voor planten die geschikt zijn voor het hele jaar.

Hoogteverschillen

Verschil in hoogte kan uw tuin optisch groter maken. Nu klinkt hoogte in een kleine tuin als een grote ingreep, maar bijvoorbeeld een verhoogd of verlaagd terras kan al veel impact hebben.

Herhaling

Door telkens bepaalde objecten te laten terugkeren wordt het geheel van de tuin rustig en overzichtelijk. Als er namelijk een paar dezelfde soort bomen op een rij staan, lijkt de tuin in een stuk dieper dan dat het in werkelijkheid is.

Beplantingsplan

Vaak zien we dat er weinig aandacht wordt besteed aan de planten en bloemen in de tuin, terwijl de beplanting juist de kern van uw tuin is. Beplanting zorgt voor geur en kleur, het geeft uw tuin nét dat extra’s. De plaatsing van de beplanting bepaalt de sfeer. Zo kunt u kiezen uit onder andere: hagen, plantenbakken (in verschillende vormen en materialen) en tuinbeelden.

Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging Alkmaar

Heeft u een kleine tuin en wilt u er alles uithalen om uw droomtuin te realiseren? Schakel de hulp in van Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging. Onze vakmannen hebben al jarenlang ervaring met het aanleggen van kleine tuinen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.