Boombanden bevestiging

boombanden bevestigen

Het voorjaar, de tijd om nieuwe bomen te planten. Toch is het belangrijk om jonge bomen goed te beschermen tegen harde wind. Voorkomen is beter dan genezen en dus worden bij jonge, nieuwe bomen altijd boombanden bevestigd. In deze blog vertellen we u precies hoe u dit moet aanpakken.

Materiaal

U kent het vast wel. Wanneer bomen geplaatst worden in gemeentetuinen zijn er altijd 3 palen omheen gezet met een rubberen band er aan bevestigd. Met een rubberen boomband geeft u een boom alle nodige ondersteuning. Boombanden zijn in de meeste gevallen ook duurzaam en op maat te snijden. Wij adviseren dan ook dit soort boombanden.

Voor het op maat snijden heeft u een stanleymes nodig. Voor het vast zetten van de boom zijn houten palen nodig en om deze te bevestigen een paar boombandnagels. Boombandnagels worden toegepast bij het verankeren van bomen en zijn makkelijk te bevestigen.

Stappenplan

Heeft u een boom geplant die versteviging nodig heeft? Plaats dan 1 of 2 boompalen naast de boom in de grond. Als u 1 paal plaatst, zet deze dan op de windkant. De palen moeten ongeveer een centimeter of 35 de grond in voor de juiste stevigheid.

Wanneer de palen in de grond staan, plaats de boomband dan in een achtvorm om de boom en de boompalen. Voor de stevigheid adviseren wij om nog een tweetal boombandnagels te bevestigen in de paal. Zorg er wel voor dat de boomband niet te strak staat om druk op de stam te voorkomen. Dit zorgt er namelijk voor dat de boom krom zal groeien.

Wanneer kan de boomband er af?

Een boom heeft de tijd nodig om te wortelen en te groeien. De boom moet sterk genoeg zijn om los te kunnen staan, ook met harde wind. De meeste bomen hebben hier ongeveer drie groeiseizoenen voor nodig.

Boomverzorging Peter Schouten

Bent u op zoek naar de juiste verzorging voor uw boom of wilt u een aantal jonge bomen planten? Vraag dan Peter Schouten voor de ultieme boomverzorging.

Peter Schouten helpt u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via info@boomentuinverzorging.nl of bel 072 506 63 00. Wij voorzien u graag van passend advies op al uw tuinvragen. Zo zorgt u ervoor dat de tuin perfect de winter doorstaat en prachtig bloeit in het voorjaar.