Boomverzorging

Boomverzorging

Een boom redt zich niet in de vrije natuur. Hoe vaak dit ook wordt verondersteld, het is niet waar. De meeste boomsoorten kunnen wel tegen een stootje maar onderhoud is een vereiste!

PETER SCHOUTEN

Bomen

Bomen leveren zuurstof. Dat is algemeen bekend maar ze hebben zoveel meer te bieden. Als u ze de ruimte geeft en goed verzorgt, voegen ze kwaliteit toe aan ons leven en omgeving. Een imposante eeuwenoude grote eik of beuk vindt u toch ook prachtig om te zien?

Bomen snoeien

Om die eik of beuk een versiering voor uw tuin te laten zijn, moet u hem periodiek en preventief verzorgen. Dat begint al vanaf de aanplant. Het levensonderhoud bestaat uit visuele controles en snoeien. Dit houdt de boom vitaal en daarom minder gevoelig voor stormen, schimmels en bacteriën.

Mocht de kap van de boom toch onvermijdelijk zijn, staat het vakmanschap en machinepark van Hovenier en boomverzorgingsbedrijf Peter Schouten garant voor een veilige afvoer van de boom.

Frezen van boomwortels

Met een stronkenfrees kunnen we boomwortels verwijderen. Met een machinale frees kunnen we de overgebleven stam en wortels tot een diepte van 45 centimeter onder de grond verwijderen.

PETER SCHOUTEN

Een aantal foto's hoe wij te werk gaan

PETER SCHOUTEN

Hulp nodig bij het snoeien van bomen?

Hulp nodig bij het snoeien van bomen?

Wij gaan graag voor u aan de slag om de tuin van uw dromen te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak!