voorbeeld moderne tuin

Beschikt u over een moderne woning, en bent u op zoek naar een geschikt hoveniersbedrijf om hierbij een moderne tuin te realiseren? Dan bent u bij Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging aan het juiste adres! Wij ontzorgen u van A tot Z, zodat u heerlijk kunt genieten in uw moderne droomtuin.

Wat is een moderne tuin?

Veel mensen denken bij een moderne tuin puur aan tegels met weinig groen. Maar niets is minder waar! In een moderne tuin verwerken we grassen, grind, tegels en groen met elkaar en wordt alles met strakke lijnen op elkaar afgestemd. Met deze elementen creëren we een luxe en strakke uitstraling, ideaal voor het verlengde van een moderne woning. Bent u bang dat uw tuin te klein is om uw droomtuin te verwezenlijken? Maakt u zich geen zorgen, een moderne tuin is geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Onze tuinarchitecten adviseren u graag!

Moderne voortuinen

Beschikt u over een voortuin en is deze toe aan een opknapbeurt? Ook dan kunt u kiezen voor een moderne uitstraling! Bij een moderne voortuin kijken we naar verschillende aspecten, zoals ruimte voor een eigen parkeerplaats (indien gewenst), een afwisseling tussen tegels en grind met strakke lijnen, en naar geschikte beplanting. We houden hierbij rekening met de uitstraling van uw woning én uw achtertuin, zodat alles één mooi geheel vormt. U kunt uiteraard zelf beslissen wat u precies terug wilt laten komen in uw voortuin.

Tuinontwerp voor een moderne tuin

Voordat we uw droomtuin kunnen realiseren, komen we graag bij u langs om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Dit doen we bij u op locatie, zodat we direct een gevoel krijgen van de omgeving en rekening kunnen houden met de ruimte. Vanuit daar gaan we aan de slag met het ontwerp van de moderne tuin. In het tuinontwerp houden we ook rekening met de zonuren in uw tuin, op basis daarvan wordt een geschikte indeling gemaakt. Wat kunt u van het tuinontwerp verwachten?

In het tuinontwerp worden, afhankelijk van uw wensen, de volgende onderdelen verwerkt:

  • Beplantingsplan
  • Verlichtingsplan
  • Mogelijkheden voor een modern terras, eventueel inclusief terrasoverkapping
  • Moderne schuttingen

Wilt u meer weten over een tuinontwerp van Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging? U leest het op de tuinontwerp pagina, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Moderne tuin aanleggen

Bent u tevreden over het tuinontwerp? Mooi, dan gaan we aan de slag met het aanleggen van uw unieke moderne tuin! Wij verzorgen de tuinaanleg van A tot Z, of u nu heeft gekozen voor een tuin met een terrasoverkapping, vijver of zwembad, wij regelen alles voor u. Samen bespreken we een geschikt moment om te starten met het aanleggen van uw tuin, zodat u precies weet waar u aan toe bent. U heeft tijdens het aanleggen van de tuin geen omkijken naar het proces, wij zorgen ervoor dat u na de realisatie direct zorgeloos kunt genieten!

Onderhoud moderne tuinen

Naast de luxe en strakke uitstraling van een moderne tuin, kiezen ook veel mensen voor een moderne tuin doorat het relatief minder onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld een Engelse of landelijke tuin. Moderne tuinen staan niet voor niets bekend als onderhoudsarme tuinen. Dat wil niet zeggen dat u helemaal geen onderhoud hoeft uit te voeren. Heeft u gekozen voor een gazon in uw tuin? Dan is het belangrijk om het gazon regelmatig te maaien en op tijd te verticuteren. Ook is het belangrijk dat u de beplanting goed verzorgd, denk hierbij aan het knippen en/of snoeien van de bloemen.

Wij informeren u uiteraard over het onderhoud van uw tuin in het voortraject. Heeft u geen groene vingers of wilt u simpelweg het onderhoud uit handen geven? Dan staan onze hoveniers voor u klaar! Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden voor het tuinonderhoud.

Voorbeelden moderne tuinen

Laat u alvast inspireren door een aantal moderne tuinen, en ontdek de mogelijkheden!

Laat uw moderne tuin realiseren door Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging

Is uw tuin toe aan een opknapbeurt en wilt u graag een moderne tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij zijn u graag van dienst! Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging staat voor u klaar in onder andere Egmond, Alkmaar, Heerhugowaard en omstreken.