Tuinonderhoud Alkmaar

Tuinonderhoud Alkmaar

Elke tuin verdient goed onderhoud zodat u het hele jaar volop buiten kunt genieten. Is uw tuin toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan contact op met Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging in Alkmaar. Met ruim 20 jaar ervaring als hovenier weten wij precies welk onderhoud uw tuin nodig heeft! Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Werkzaamheden tuinonderhoud

Wanneer u het tuinonderhoud uit handen geeft aan Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging kunt u rekenen op een volledig onderhoudspakket. Hieronder vindt u een greep uit de werkzaamheden die wij verrichten.

  • Gazononderhoud
  • Snoeiwerk
  • Boomverzorging
  • Onkruidvrij maken
  • Bestrating reinigen
  • Vijveronderhoud
  • Tuinberegening

Tuinonderhoud voorjaar

In het voorjaar bloeien de meeste planten en bloemen. Juist op dat moment is het belangrijk om uw tuin regelmatig te onderhouden. Wij helpen u graag bij de volgende onderhoudswerkzaamheden:

Beplanting knippen en snoeien

Gedurende het voorjaar en de zomer bloeien planten en bloemen steeds voller. Het is belangrijk om uw tuin regelmatig bij te houden zodat uw planten niet gaan woekeren.

Heeft u hagen of bomen in uw tuin? Dan zorgen wij ervoor dat deze tijdig worden gesnoeid zodat u de hele zomer kunt genieten van uw tuin.

Sproeien

Hoewel het klimaat in Nederland steeds verandert en we de ene zomer meer regen hebben dan de andere zomer, raden we aan om in de lente én de zomer uw tuin voldoende te sproeien. Zo blijft uw tuin mooi groen en gezond.

Gazononderhoud

Het voorjaar is hét perfecte moment om het gazon te verticuteren. Verticuteren houdt in dat de viltlaag van het gazon verwijderd wordt. Een dunne viltlaag (mos, onkruid, grasresten etc.) is gezond voor het gazon, maar als deze te dik wordt moet er geverticuteerd worden.

Tuinonderhoud najaar

In het najaar is het belangrijk om uw tuin winterklaar te maken. De vorst in de winter kan bepaalde planten namelijk aantasten. Wat kunt u van ons tuinonderhoud verwachten in het najaar? Wij lichten het graag toe:

Bladeren verwijderen

Heeft u bomen in uw tuin? Grote kans dat de bladeren door uw hele tuin liggen. Voordat de winterperiode begint, is het belangrijk om de bladeren te verwijderen. Deze kunnen namelijk gevaarlijk glad worden tijdens de winterperiode. Maar dat is niet de enige reden! Natte bladeren gaan op den duur rotten en kunnen hierdoor bruine vlekken achterlaten op uw tegels. Ook kunnen ze zorgen voor kale plekken in het gazon.

Gazon aanleggen

Wilt u graag een nieuw gazon laten aanleggen? Doe dit dan in het najaar! De weersomstandigheden zorgen ervoor dat dit hét perfecte moment is voor het gazon om goed te aarden. 

Tuinonderhoud prijzen

We krijgen vaak de vraag wat de kosten zijn van tuinonderhoud. Al onze tuinonderhoud werkzaamheden voeren wij op maat uit. Het benodigde onderhoud is namelijk afhankelijk van de grootte van uw tuin en uw beplanting. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden voor uw tuinonderhoud te bespreken.

Tuinonderhoud door Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging in Alkmaar

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw tuinonderhoud? Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging in Alkmaar neemt de werkzaamheden graag uit handen! Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.