Tuinonderhoud

Iedereen met een tuin krijgt er mee te maken: het nodige tuinonderhoud. Of u nu een grote of kleine tuin heeft, u ontkomt er niet aan. Wij begrijpen als geen ander dat niet iedereen hier tijd voor heeft of simpelweg geen groene vingers heeft. Laat uw tuinonderhoud aan Peter Schouten over, wij ontzorgen u graag. Neem gerust contact met ons op!

PETER SCHOUTEN

Hulp nodig bij het onderhouden van de tuin?

Na het aanleggen van de tuin is het belangrijk om de tuin goed te blijven onderhouden. Om de tuin in topconditie te houden is het verstandig om regelmatig onderhoud te plegen. Wij snappen dat niet iedereen daar zin of tijd voor heeft. Daarom bieden wij tuinonderhoud op maat aan. 

blad 6
blad 4
blad 3
blad 2

Tuinonderhoud op maat

Het tuinonderhoud dat uw tuin nodig heeft, is uiteraard afhankelijk van het soort tuin dat u heeft. Een tuin die voor het grootste gedeelte bestaat uit bestrating heeft waarschijnlijk minder onderhoud nodig dan een groene tuin met volop beplanting. Als ervaren hoveniersbedrijf weten wij wat uw tuin nodig heeft en kunnen we een op maat gemaakt tuinonderhoudsplan opstellen.

Welke werkzaamheden vallen onder tuinonderhoud?

Tuinonderhoud is niet enkel het bijhouden van de planten en het weghalen van het onkruid. Dat hoort natuurlijk wel bij de werkzaamheden, maar er komt nog meer bij kijken. Het snoeien van een heg, het schoffelen van aarde, de grasmat verzorgen of juist de bomen verzorgen. Het is allemaal onderdeel van het tuinonderhoud.

Dit is afhankelijk van wat u in uw tuin heeft staan. Als u zelf in de mogelijkheid bent om het onderhoud te doen en u hier plezier uit haalt hebben wij ook genoeg tips voor u klaarliggen. In onze blog over tuinonderhoud hebben wij een aantal tips voor tuinonderhoud in het voorjaar uitgelicht.

Overige werkzaamheden:

  • Gazononderhoud
  • Kantensteken
  • Verticuteren
  • Knippen van hagen en planten
  • Boomverzorging
  • Onkruid verwijderen
  • Verwijderen van groenaanslag

Laat u het tuinonderhoud toch liever door een expert doen?

PETER SCHOUTEN

Een prachtig gazon

Een strak gazon zonder open plekken. Het gras is altijd groener aan de overkant, maar hoe zorg je er nou voor dat het gras aan uw kant groener wordt/blijft? Daar zijn genoeg tips en middeltjes voor. Onze tip: strooi aan het einde van de winter kalk en daarna voeding op het gazon! Zorg dat het meeste onkruid is verwijderd van het gazon.

Zorg dat u uw tuin voldoende sproeit en maai het op tijd. Als je je gazon netjes bijhoudt wordt deze vanzelf groener dan die van uw overbuurman! Wilt u een expert betrekken bij dit proces?

blad 6
blad 4
blad 3
blad 2

Duurzaam tuinieren, hoe werkt dat?

Het is steeds meer van belang, duurzaam tuinieren. U wilt uw tuin onderhouden en toch iets terug doen voor de natuur. Tuinonderhoud speelt daar ook een rol in. Een gezond gazon zoals hierboven beschreven is één van de vele tips die wij voor u hebben.

Compost

De groene bak vullen met fruitschillen en koffieprut is eigenlijk zonde van de voedingsmiddelen voor uw tuin. Gebruik deze resten juist om te composteren. U bespaard zo energie en u verkleint de afvalberg. Het groenafval verbeterd ook nog eens de bodem van uw tuin! Let er op dat u bij een compost hoop voldoende doorlucht, vocht en variatie toevoegt.

Water opvangen

Een gazon en planten besproeien kost gemiddeld 1100 liter drinkwater. Een regenton in de tuin aansluiten op de regenpijp kan een groot deel van dit drinkwater besparen. U kunt uw tuinslang hierop aansluiten en zo uw tuin voorzien van water. Let op! Laat de tuinslang niet vol in de zon liggen om legionella te voorkomen.

Bladluizen duurzaam bestrijden

U kunt uw bomen, struiken en planten besproeien. Dit is niet altijd duurzaam of milieuvriendelijk. Maak de tuin juist aantrekkelijk voor de natuurlijke vijand van een bladluis, zoals vogels en egels. 

Het tuinonderhoud toch liever uitbesteden? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Peter Schouten!

PETER SCHOUTEN

Een aantal van onze projecten

Wat kost tuinonderhoud?

Het is niet mogelijk om een exacte prijs aan te geven. Dit is afhankelijk van uw tuin. De omvang en inhoud van uw tuin maken een uniek plaatje waar wij graag een vrijblijvende offerte op toepassen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen en wat het tuinonderhoud voor u kost? Vraag vrijblijvend een offerte op of neem direct contact met ons op!

Boomverzorging

Boomverzorging behoort ook tot het tuinonderhoud. Peter Schouten boomverzorging houdt uw boom sterk en gezoend. Wij plegen een boominspectie om te kijken in welke staat de boom zich begeeft. Waar nodig snoeien of knippen wij de boom bij. Zo blijven de voedingsstoffen zich op de juiste manier verdelen. Moet een boom helaas toch gekapt worden verzorgen wij dit voor u.

Meer informatie over boomverzorging leest u in onze blog.

 

Het onderwerp in de zomer van de afgelopen jaren is toch wel de eikenprocessierups. Heeft u een eik in de tuin dan bestaat de mogelijkheid dat hier processierupsen op schuilen. De haartjes van deze rups zorgen voor enorme jeuk. Heeft u deze rups in uw tuin, maak hier dan melding van bij uw gemeente.

De natuurlijke vijanden van de rups zijn de koolmees en de sluipwesp. Door planten en nestkastjes in uw tuin te plaatsen creëert u op een milieubewuste manier een veilige plek voor deze dieren. Zo laat u de natuur zijn werk doen en de problemen zelf oplossen.

Verwijder nesten van de eikenprocessierups niet zelf. Schakel altijd een hovenier en/of boomverzorger in. Wij raden u ook aan om niet met gif te spuiten aangezien dit weer schadelijk is voor andere dieren.

Meer informatie over de eikenprocessierups vindt u hier.

PETER SCHOUTEN

Eikenprocessierups

blad 6
blad 4
blad 3
blad 2
peter in actie

Maak de tuin winterklaar

De tuin winterklaar maken is van belang als u wilt genieten van een bloeiende, kleurrijke tuin in het voorjaar. 

Dat betekend onder andere het snoeien van bepaalde bomen, struiken en planten zoals de berk. Voor een overzicht van de beste snoeiperiode per boom hebben wij speciaal voor u een snoeikalender geplaatst. 

Om de planten, bloemen en bomen te beschermen tegen vorst en teveel water, kunt u de bodem voorzien van mulch. In onze blog hebben wij de 5 beste tips voor het winterklaar maken van uw tuin samengesteld. 

Heeft u hulp nodig om uw tuin winterklaar te maken en deze in volle bloei te laten staan in het voorjaar? Neem contact met ons op. 

PETER SCHOUTEN

Wilt u het tuinonderhoud uit handen geven?

Wilt u het tuinonderhoud uit handen geven?

Wij gaan graag voor u aan de slag om de tuin van uw dromen te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak!