Tuinontwerp

Onze vakmannen hebben stuk voor stuk veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinen en kunnen u dan ook uitstekend van dienst zijn bij het maken van een tuinontwerp.

PETER SCHOUTEN

Werkwijze

De basis van een nieuwe tuin is een tuinontwerp. Wilt u een groene tuin met natuurlijke materialen? Of juist een onderhoudsvriendelijke tuin met voldoende zitgelegenheden? Alles is mogelijk! Om tot het mooiste tuinontwerp te komen, is het belangrijk dat u nadenkt over uw tuinwensen.

Als ervaren hovenier weten wij wat een tuin mooi maakt en welke factoren belangrijk zijn om rekening mee te houden! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees verder of neem contact met ons op!

blad 6
blad 4
blad 2
hottub

01

Vrijblijvend gesprek

We komen graag voor u langs voor een vrijblijvend gesprek! We nemen uw wensen door en bekijken de huidige tuin. Zit u graag in de zon of schaduw? Heeft u behoefte aan speelruimte voor de kinderen of wilt u graag een veranda in de tuin?

Contact

02

Schetsen

We beginnen met de basis en schetsen uw wensen en ideeën op papier. We houden natuurlijk rekening met uw eisen en budget.

buiten tafel

03

Van schetsen naar tuinontwerp

Wanneer de schetsen gemaakt zijn nemen we ze samen met u door. Eventuele aanpassingen die u heeft verwerken we gelijk. Vervolgens zetten we de schetsen om in een tuinontwerp op schaal.

04

blad 3
blad 3

Realisatie en onderhoud

Nadat het ontwerp is gemaakt kunnen onze vakmensen de tuin aanleggen en indien gewenst het tuinonderhoud voor u uit handen nemen. Zo kunt u optimaal genieten van uw nieuwe tuin!

blad 6
blad 6
Projecten

PETER SCHOUTEN

Tuinontwerp laten maken Alkmaar

U bent op zoek naar een nieuwe tuin die perfect bij u past. Alleen, waar moet u beginnen? Peter Schouten helpt u bij het ontwerpen van uw droomtuin in Alkmaar. Onze experts luisteren graag naar uw wensen en ontwerpen de tuin van uw dromen. Tot de mogelijkheden behoren;

  • ·        Klassieke tuinen
  • ·        Moderne tuinen
  • ·        Landelijke tuinen
  • ·        Stadstuinen
  • ·        Bostuinen
  • ·        Ecotuinen
  • ·        Voortuinen
  • ·        Onderhoudsvrije tuinen
  • ·        En nog veel meer!
blad 6
blad 4
blad 2
blad 2

Klassieke tuinen

Een klassieke tuin heeft groen als basis. Graszoden, buxushagen en loofbomen vormen een prachtig beeld. Zo’n klassieke tuin wordt in veel gevallen statig genoemd. Het doet daarbij denken aan een parkachtige of kasteeltuin. Deze tuinen zijn het meest bekend als Engelse tuinen. Een strak gemaaid gazon en prachtige rozenstruiken die het groen afwisselen.

Landelijke tuinen

Een landelijke tuin kent veel knusse plekjes met kleurrijke invulling. Lavendelperkjes op mooie grasvlaktes vormen een landelijk idee in uw tuin.

Moderne tuinen

Moderne tuinen hebben vaak strakke lijnen. De grote bakken met grassen er in en een heerlijke overdekte zitruimte achter in de tuin kenmerken deze tuinen. Grote grijze betonnen tegels wisselen het kunstgras af. Een moderne tuin is vaak ook onderhoudsarm.

Stadstuinen

Een stadstuin is qua oppervlak kleiner dan de meeste andere tuinen. In een smalle tuin worden vaak objecten in de lengte gelegd om de diepte van de tuin te accentueren. Een fijne zit plek in de vorm van een terras komt vaak terug in stadstuinen zodat u zich ook in de stad kunt terugtrekken in een prettige en rustige plek.

Bostuinen

Een bostuin spreekt voor zich. Een aantal hoge bomen en veel ruimte waardoor het lijkt alsof u in het bos bent, vormen het beeld in uw tuin. Voor een bostuin stellen we een beplantingsplan op om veel groen terug te laten komen.

Ecotuinen

Een ecotuin is gericht op de flora en fauna in de omgeving. Ruimte voor de natuur om zijn gang te gaan staat voorop in deze tuinen. Verschillende kruiden zorgen voor de heerlijkste geuren en insecten kunnen hier hun gang gaan. Een ecotuin is een droom voor elke natuurliefhebber.

Onderhoudsvrije tuinen

In een onderhoudsvrije tuin wordt gewoon gras vervangen voor kunstgras en beplanting maakt plaats voor een strak design met tegels. Toch hoeven planten niet te ontbreken in deze tuinen. Planten die geen onderhoud nodig hebben zijn vaak de kleurrijke toevoeging aan de onderhoudsvrije tuinen. 

bloemen groei

Het maken van een tuinontwerp

Het laten maken van een tuinontwerp verzorgen wij met een tuinarchitect. Wij hebben de beste vakmensen in huis die al uw wensen verwerken in het ontwerp van uw nieuwe tuin. Of u nu opzoek bent naar een tuinontwerp kleine tuin of juist kiest voor een bostuin met veel ruimte, wij vertalen uw wensen naar een prachtig 2D óf 3D ontwerp op maat. In 3D ervaart u het beste hoe uw nieuwe tuin er uit komt te zien. 

 Peter Schouten Hovenier en Boomverzorging beschikt over verschillende certificaten zoals VHG en het European Tree Technician EAC certificaat. Zo weet u dat u bij ons in goede handen bent. 

Ook verzekerd zijn van uw droomtuin? Neem contact met ons op en samen komen we tot het ontwerp waar u op hoopte. 

achtertuin uitzicht

Smalle achtertuin tuinontwerp

De praktijk leert ons dat de meeste tuinen in een woonwijk bestaan uit smalle achtertuinen. Bewoners van bijvoorbeeld de wijken ’t Rak, De Mare, Overdie, Vroonermeer of Daalmeer hebben in de meeste gevallen een smalle achtertuin. Wilt u uw tuin laten ontwerpen in Alkmaar? Dan bent u bij Peter Schouten aan het juiste adres. 

Woont u in Egmond? Daar zien we veel bostuinen of achtertuinen die ontworpen zijn met de duinen als invalshoek. Doordat veel bewoners in Egmond hun tuin willen aanpassen op de omgeving is het van belang de juiste beplanting en bomen te plaatsen die overleven in deze omgeving. Om dit in goede banen te leiden kiest u voor een expert op dit gebied door te kiezen voor Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging. 

Waar u ook naar op zoek bent, wij adviseren u graag. Het is onze passie om uw wensen om te buigen in een prachtige tekening van uw gewenste droomtuin. 

PETER SCHOUTEN

Een aantal van onze projecten

PETER SCHOUTEN

Tuinontwerp op maat laten maken?

Tuinontwerp op maat laten maken?

Wij gaan graag voor u aan de slag om de tuin van uw dromen te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak!