Tuinontwerp

Tuinontwerp

Onze vakmannen hebben stuk voor stuk veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinen en kunnen u dan ook uitstekend van dienst zijn bij het maken van een tuinontwerp.

PETER SCHOUTEN

Werkwijze

De basis van een nieuwe tuin is een tuinontwerp. Wilt u een groene tuin met natuurlijke materialen? Of juist een onderhoudsvriendelijke tuin met voldoende zitgelegenheden? Alles is mogelijk! Om tot een goed tuinontwerp te komen, is het belangrijk dat u nadenkt over uw tuinwensen.

Als ervaren hovenier weten wij wat een tuin mooi maakt en welke factoren belangrijk zijn om rekening mee te houden! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees verder of neem contact met ons op!

01

Vrijblijvend gesprek

We komen graag voor u langs voor een vrijblijvend gesprek! We nemen uw wensen door en bekijken de huidige tuin. Zit u graag in de zon of schaduw? Heeft u behoefte aan speelruimte voor de kinderen of wilt u graag een veranda in de tuin?

Contact

02

Schetsen

We beginnen met de basis en schetsen uw wensen en ideeën op papier. We houden natuurlijk rekening met uw eisen en budget.

03

Van schetsen naar tuinontwerp

Wanneer de schetsen gemaakt zijn nemen we ze samen met u door. Eventuele aanpassingen die u heeft verwerken we gelijk. Vervolgens zetten we de schetsen om in een tuinontwerp op schaal.

04

Realisatie en onderhoud

Nadat het ontwerp is gemaakt kunnen onze vakmensen de tuin aanleggen en indien gewenst het tuinonderhoud voor u uit handen nemen. Zo kunt u optimaal genieten van uw nieuwe tuin!

Projecten

PETER SCHOUTEN

Tuinontwerp laten maken Alkmaar

U bent op zoek naar een nieuwe tuin die perfect bij u past. Alleen, waar moet u beginnen? Peter Schouten helpt u bij het ontwerpen van uw droomtuin in Alkmaar. Onze experts luisteren graag naar uw wensen en ontwerpen de tuin van uw dromen. Tot de mogelijkheden behoren;

  • ·        Klassieke tuinen
  • ·        Moderne tuinen
  • ·        Landelijke tuinen
  • ·        Stadstuinen
  • ·        Bostuinen
  • ·        Ecotuinen
  • ·        Onderhoudsvrije tuinen
  • ·        En nog veel meer!

Klassieke tuinen

Een klassieke tuin heeft groen als basis. Graszoden, buxushagen en loofbomen vormen een prachtig beeld. Zo’n klassieke tuin wordt in veel gevallen statig genoemd. Het doet daarbij denken aan een parkachtige of kasteeltuin. Deze tuinen zijn het meest bekend als Engelse tuinen. Een strak gemaaid gazon en prachtige rozenstruiken die het groen afwisselen.

Landelijke tuinen

Een landelijke tuin kent veel knusse plekjes met kleurrijke invulling. Lavendelperkjes op mooie grasvlaktes vormen een landelijk idee in uw tuin.

Moderne tuinen

Moderne tuinen hebben vaak strakke lijnen. De grote bakken met grassen er in en een heerlijke overdekte zitruimte achter in de tuin kenmerken deze tuinen. Grote grijze betonnen tegels wisselen het kunstgras af. Een moderne tuin is vaak ook onderhoudsarm.

Stadstuinen

Een stadstuin is qua oppervlak kleiner dan de meeste andere tuinen. In een smalle tuin worden vaak objecten in de lengte gelegd om de diepte van de tuin te accentueren. Een fijne zit plek in de vorm van een terras komt vaak terug in stadstuinen zodat u zich ook in de stad kunt terugtrekken in een prettige en rustige plek.

Bostuinen

Een bostuin spreekt voor zich. Een aantal hoge bomen en veel ruimte waardoor het lijkt alsof u in het bos bent, vormen het beeld in uw tuin. Voor een bostuin stellen we een beplantingsplan op om veel groen terug te laten komen.

Ecotuinen

Een ecotuin is gericht op de flora en fauna in de omgeving. Ruimte voor de natuur om zijn gang te gaan staat voorop in deze tuinen. Verschillende kruiden zorgen voor de heerlijkste geuren en insecten kunnen hier hun gang gaan. Een ecotuin is een droom voor elke natuurliefhebber.

Onderhoudsvrije tuinen

In een onderhoudsvrije tuin wordt gewoon gras vervangen voor kunstgras en beplanting maakt plaats voor een strak design met tegels. Toch hoeven planten niet te ontbreken in deze tuinen. Planten die geen onderhoud nodig hebben zijn vaak de kleurrijke toevoeging aan de onderhoudsvrije tuinen. 

PETER SCHOUTEN

Een aantal van onze projecten

PETER SCHOUTEN

Tuinontwerp op maat laten maken?

Tuinontwerp op maat laten maken?

Wij gaan graag voor u aan de slag om de tuin van uw dromen te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak!