Tuinrenovatie moderne tuin

tuinrenovatie moderne tuin

Heeft u een tuin die al jaren hetzelfde is en bent u toe aan iets anders? Een moderne tuin met de mooiste verlichting is mateloos populair. Wilt u graag een idee opdoen van moderne tuinen? Peter Schouten heeft meerdere projecten verzorgd. Tuinrenovatie moderne tuin is één van onze specialiteiten.

Liever nog meer inspiratie op doen? Kijk dan eens op Pinterest. Wat uw wensen ook zijn, Peter Schouten Boom en Tuinverzorging denkt graag met u mee. Wij verzorgen de tuinrenovatie tot moderne tuin voor u.

Renovatie tot een moderne tuin

Heeft u een moderne inrichting van uw huis en wilt u dit graag doortrekken in uw tuin? Dan bent u niet de enige. Moderne tuinen zijn razend populair onder andere door de verzorgde uitstraling. Ideaal voor iedereen die niet graag met zijn handen in de aarde zit maar wel graag geniet van het buitenleven.

Tuinaanleg of tuinrenovatie moderne tuin

Een compleet nieuwe tuin aanleggen is niet altijd nodig. Een renovatie van een tuin kan al genoeg zijn en een hoop kosten besparen. Het verschil tussen het aanleggen van een nieuwe tuin en een tuinrenovatie zit hem in het feit dat bij renovatie de bestaande tuin eerder al is aangelegd en bepaalde aspecten opnieuw gebruikt kunnen worden. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin moet alles van A tot Z nieuw aangelegd worden.

U kunt er zelfs voor kiezen om een aantal aspecten al weg te halen uit uw huidige tuin. Het verwijderen van struiken, planten of tegelwerk kan enorm schelen in het aantal manuren dat gestoken wordt in de tuinrenovatie. 70% van de kosten bij tuinrenovatie komt notabenen van de arbeidstijd. De overige 30% komt in veel gevallen vanuit het materiaal. Door alvast wat werk weg te nemen kunt u besparen op de kosten bij tuinrenovatie.

Strakke tuin met moderne aspecten

Soms kunnen enkel moderne aspecten in uw tuin al zorgen voor een strak en modern uiterlijk van de hele tuin. Aspecten van een tuin zijn bijvoorbeeld een overkapping of moderne verlichting, denk hierbij aan gekleurde ledverlichting. Een moderne tuin gevuld met nieuwe verlichting kan net dat beetje extra geven in de avond.

Bestrating in een moderne tuin moet vaak zorgen voor rust. Daarom kiezen veel mensen voor grote vierkante tegels om zodoende lijnen te vormen die rust creëren. Een trend die wij tegenkomen zijn keramische tegels. Deze tegels zijn namelijk stijlvol, duurzaam en onderhoudsarm. Tip! Deze tegels gaan goed gepaard met een houten vlonder of tuinoverkapping. Ook kiezels of grind zijn erg populair bij het renoveren van tuinen tot een modern uiterlijk.  

Hieronder vindt u verschillende voorbeelden van moderne tuinen die Peter Schouten heeft mogen verzorgen. Er zijn verschillende tuinen verwerkt door Peter Schouten zoals een stadstuin in Alkmaar, een moderne tuin in Bergen en overkappingen in Egmond. 

Stadstuin Alkmaar

Stadstuin Heerhugowaard

Moderne tuin Bergen

moderne tuin bergen

Strakke achtertuin in Egmond

Moderne tuinoverkapping

Moderne tuin in Heiloo

Moderne verlichting

moderne tuin verlichting

Aanleg moderne tuin

Bij de aanleg van een moderne tuin speelt beplanting ook een rol. Welke beplanting past hier het beste in? Grote bloembakken kunnen gevuld worden met kleur. In combinatie met siergrassen geeft dit een speels effect. Een beplantingsplan samenstellen? Wij helpen u daar graag bij en voorzien u van een passend advies.

Geef bij de aanleg van een tuin ook ruimte voor een moderne loungeset en decoratie. Een fijne zithoek of loungeset met strakke lijnen en vierkante kussens versterken de uitstraling van uw tuin en betrekken de tuin bij het huis. Decoratie kan hierbij niet ontbreken. Prachtige beelden of kunstzinnige decoraties maken het plaatje compleet.

Wilt u uw tuin laten renoveren?

Wij gaan graag voor u aan de slag om de tuin van uw dromen te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak!