Bomen snoeien Alkmaar

Boomverzorging

Iedereen weet dat bomen zuurstof leveren, maar wanneer u uw bomen de aandacht geeft die zij nodig hebben, hebben zij nog zoveel meer te bieden. Peter Schouten Boomverzorging & Hovenier legt u graag uit hoe uw bomen het beste verzorgd en gesnoeid worden.

Wanneer moet ik mijn boom snoeien?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Wanneer u uw boom moet snoeien, hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo moet een eik op een ander moment gesnoeid worden dan een beuk. Daarnaast speelt ook de leeftijd van uw boom een rol. Waar een jonge eik het beste tussen januari en maart gesnoeid kan worden, is het voor de volwassen eik beter om in de winter gesnoeid te worden, wanneer de takken kaal zijn. Dit omdat een tak vol bladeren kan zorgen voor gewichtsverplaatsing waardoor de boom om kan vallen. Neem contact met ons op zodat u er zeker van bent dat uw boom de verzorging krijgt die hij verdient! Wilt u meer weten over wanneer uw boom gesnoeid moet worden? U leest het in onze snoeikalender op deze pagina.

Waarom moet ik mijn boom snoeien?

Het is zeer belangrijk dat uw boom goed onderhouden en gesnoeid wordt. Wanneer dit niet gebeurd, kan de boom voor hinder zorgen op bijvoorbeeld fietspaden of wegen. Daarnaast kunnen de takken van de boom het uitzicht of de lichtinval blokkeren. In het ergste geval kan de boom zelfs omvallen en hiermee ernstige schade aanrichten. Genoeg reden dus om uw boom te laten snoeien door een professional!

Welke voedingsstoffen heeft mijn boom nodig?

Naast het snoeien van uw boom, is het ook belangrijk dat u de boom van de juiste voedingsstoffen voorziet. Vooral water en bemesting zijn van belang. Maar hoeveel water moet de boom nou krijgen? Te weinig water zorgt voor uitdroging van de boom, maar te veel water is ook niet goed. De hoeveelheid water die benodigd is, verschilt per boom. Uw boom heeft bijvoorbeeld meer water nodig als uw boom:

 • Net geplant is
 • In de zon staat
 • In een bovengemiddelde buitentemperatuur staat
 • In bloei staat
 • Omringd is door andere planten of bomen
 • Nog moet groeien

 

Hoewel het vaak vergeten wordt, moet een boom ook bemest worden. Wanneer dit niet gebeurt, kan de gezondheid van de boom snel achteruit gaan. Om uw boom te bemesten kunt u kiezen tussen verschillende soorten mest die allemaal hun eigen voordelen hebben. Wij zetten deze graag voor u op een rijtje:

 • Organisch mest
  Deze mestsoort is compleet opgebouwd uit natuurlijke of dierlijke grondstoffen.
 • Compost
  Deze meststoort zorgt ervoor dat de grond van een betere structuur voorzien wordt.
 • Kunstmest
  Wij raden u aan om deze meststoort zo weinig mogelijk te gebruiken. Wanneer u dit namelijk wel veel gebruikt, beschadigt u de grond en daarmee ook uw boom.
 • kalk

  Wij raden u aan om deze grondstof alleen te gebruiken wanneer er veel zuur in de grond zit rondom de boom.

Laat uw bomen floreren met Peter Schouten Boomverzorging & Hovenier

Naast het snoeien en bemesten van uw bomen, bieden wij een breed scala aan diensten om uw tuin en bomen in topconditie te houden. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen in Alkmaar en omgeving:

 1. Boomveiligheidsinspectie

Laat uw bomen regelmatig inspecteren om zwakke takken, ziekten en plagen tijdig te detecteren en aan te pakken.

 1. Boom planten en verplanten

Profiteer van onze expertise bij het selecteren, planten en verplanten van bomen om een harmonieuze en gezonde leefomgeving te creëren.

 1. Hagen snoeien en snoeivorm

Wij zorgen voor prachtige hagen en struiken door ze vakkundig te snoeien en in vorm te brengen.

 1. Tuinontwerp en -aanleg

Onze hoveniers ontwerpen en realiseren uw droomtuin, rekening houdend met uw wensen en de kenmerken van uw buitenruimte.

 1. Tuinonderhoud

Gun uzelf een prachtige en goed onderhouden tuin met onze onderhoudsservice, van periodieke snoei tot volledige verzorging van uw groene oase.

 1. Advies en begeleiding

Wij bieden professioneel advies en begeleiding op maat om uw bomen en tuin gezond en in balans te houden, afgestemd op uw specifieke situatie.

Uw boom laten snoeien door Peter Schouten Boomverzorging & Hovenier in Alkmaar

Heeft u een boom of meerdere bomen waarvan u de verzorging graag uit handen geeft aan een professional? Voor boomverzorging in Alkmaar en omgeving bent u bij ons aan het goede adres! Neem contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.