Tuinonderhoud najaar

tuinonderhoud najaar

Voordat we ons weer volop in het najaar bevinden, is het belangrijk dat u het nodige onderhoud aan uw tuin pleegt. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin er ook in het najaar én in de winter netjes bij ligt. In deze blog informeren we u over de werkzaamheden en geven we u een aantal professionele tips. Wilt u het onderhoudswerk liever uit handen geven? Onze hoveniers staan voor u klaar.

De beste tijd om een heg te snoeien

Het einde van de zomer en het begin van het najaar zijn dé momenten om verschillende hagen en planten te snoeien. Heeft u bijvoorbeeld een Coniferenhaag in de tuin? Dan kunt u deze het beste voor eind september knippen. Ook de Beukenhaag, Taxushaag, Laurierkers, Haagliguster en Buxushagen mogen in augustus / september een snoeibeurt krijgen.

Tips hagen snoeien

Voordat u aan de slag gaat met het snoeien van uw hagen of beplanting, is het belangrijk het nodige voorbereidingswerk te treffen. Zorg ervoor dat u beschikt over tuinhandschoenen en een veiligheidsbril. Werkt u met een elektrische snoei? Zorg dan dat u ook gebruik maakt van gehoorbescherming. Heeft u het nodige voorbereidend werk getroffen? Dan kunt u aan de slag gaan met het snoeiproces.

Over het algemeen is het belangrijk dat u van onder naar boven snoeit. Zo zorgen vallende takken er niet voor dat u takken aan de onderkant van de haag over het hoofd ziet. Snoei de haag nóóit evenredig, maar zorg ervoor dat de onderkant van de haag wat breder is dan de bovenkant. Op deze manier zorgt u ervoor dat de onderste takken voldoende zonlicht krijgen. Wilt u graag specifieke informatie over het snoeien van een bepaalde haag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zodra u klaar bent met het snoeien van de haag, is het vanzelfsprekend dat de werkplek wordt opgeruimd. Daarnaast is het belangrijk dat ook het snoeimateriaal wat is gebruikt schoon wordt gemaakt.

Overige tuinwerkzaamheden in het najaar

Het snoeien van de hagen is een van de meest belangrijke werkzaamheden tijdens het najaar. Toch zijn er een aantal andere aspecten van uw tuin die u het best in het najaar kunt uitvoeren.

Bomen en bloembollen poten

Wilt u graag een nieuwe boom of nieuwe bloemen in uw tuin? Kies dan het najaar om deze te poten! Dankzij de temperatuur van de grond en de weersomstandigheden kunnen de bomen en bloembollen in dit jaargetij het beste nestelen en groeien.

Beplanting en gazon bemesten

Heeft u veel beplanting in de tuin of heeft u een gazon? Bemest deze dan opnieuw in het najaar. Zo heeft de grond voldoende voedingsstoffen om de beplanting en het gazon gezond de winter door te laten komen, daar heeft u in het voorjaar mooi profijt van!

Tuinonderhoud door ervaren hoveniers

Naast het nodige onderhoud voor en tijdens het najaar, heeft uw tuin ook gedurende de rest van het jaar het nodige onderhoud nodig. Denk hierbij aan de juiste boomverzorging of duurzaam tuinieren. Wilt u meer weten over het benodigde tuinonderhoud voor uw eigen tuin? Onze hoveniers informeren u graag!

Tuinonderhoud najaar door Peter Schouten hovenier & boomverzorging

Wilt u ook in het najaar en in de winter genieten van een mooie tuin, maar wilt u liever niet zelf het onderhoud uitvoeren? De hoveniers van Peter Schouten hovenier & boomverzorging staan voor u klaar om de klus uit handen te nemen! Ook voor het tuinonderhoud gedurende de rest van het jaar staan we voor u klaar. U kunt er zelf voor kiezen om éénmalig ons het onderhoud uit te laten voeren óf om een onderhoudsplan af te nemen. Het onderhoudsplan is altijd op maat voor uw tuin.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!