Tuinontwerp Alkmaar

Tuinontwerp Alkmaar

Kies voor tuinontwerp Alkmaar bij Peter Schouten Hovenier en Tuinontwerp. Bent u onlangs verhuisd naar Alkmaar en moet de tuin ingericht worden? Of bent u uitgekeken op uw huidige tuin? Schakel dan de hulp in van Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring als hovenier in Alkmaar en omgeving. We weten dan ook als geen ander hoe je een uniek tuinontwerp maakt. 

In 5 stappen naar uw droomtuin in Alkmaar

Een nieuwe tuin laten aanleggen klinkt als een hele rompslomp. Waar te beginnen? Dat horen wij vaak van klanten. Daarom heeft Peter Schouten een simpel 5 stappenplan ontworpen. Zo hoeft u zich niet langer druk te maken over het aanleggen van uw droomtuin in Alkmaar.

 1. Kennis maken
 2. Tuinontwerp Alkmaar schetsen
 3. Na feedback een officiële tekening
 4. Beplantingsplan
 5. Het aanleggen van uw droomtuin

 

Met deze 5 stappen nemen wij u stap voor stap het complete traject aan de hand. Door continu te schakelen met elkaar komen we tot uw droomtuin. Het tuinontwerp komt uit de vingers van onze tuinkunstenaars. Het aanleggen van de tuin kunt u volledig toevertrouwen aan onze ervaren hoveniers die al meer dan 20 jaar de mooiste tuinen aanleggen in Alkmaar.

Waarom een tuinontwerp laten maken?

Een tuinontwerp is erg handig en vooral erg belangrijk voor u als klant, maar ook voor ons. Hier geven wij de volgende drie redenen voor:

 1. Concreet beeld: Vaak merken wij dat klanten zoveel ideeën hebben voor hun tuin, maar dat ze niet meer weten wat ze écht belangrijk vinden in hun tuin. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat mensen een beeld kunnen vormen bij hun toekomstige tuin. Ook wordt het praktische gedeelte vaak links neergelegd. Juist deze taak nemen de vakmensen van Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging op zich. Dit heeft als gevolg dat de uitstraling én de leefbaarheid van de tuin goed is.
 2. Op schaal: Bij een tuinontwerp worden de afmetingen van de tuin nauwkeurig weergegeven. Zo kan er precies worden uitgemeten waar een terras moet komen, een overkapping, hoe breed een pad moet zijn, waar de beplanting moet komen te staan etc. Zo krijgt u direct een goed beeld van hoe uw tuin er daadwerkelijk uit komt te zien.
 3. Kosten op een rijtje: We houden er niet van als onze klanten voor verassingen komen te staan. Daarom vragen wij van tevoren naar uw budget. Als er wijzigen komen in het tuinontwerp wat een gevolg kan hebben op het budget, wordt dit vanzelfsprekend met u overlegd. Pas als u zelf akkoord bent voeren we de wijzigingen door.

Wat hoort bij een tuinontwerp?

 • Zitgelegenheid
 • Terras
 • Overkapping
 • Vijver
 • Beplanting
 • Verlichting
 • Gazon
 • Straatwerk
 • Erfafscheiding

Tuinontwerp Alkmaar | Nieuwste trends

Waarschijnlijk heeft u al een totaal beeld over hoe uw tuin er uit moet zien. Voor een uniek tuinontwerp Alkmaar kunt u ook met onze deskundigen sparren over de nieuwste trends voor in uw droomtuin. 

Er zijn veel verschillende tuintrends voor 2022 en ál voor 2023. Eén van de grootste trends is een tuin die duurzaam is. Verder zien we veel moderne tuinen die toch de rust uitstralen waardoor men graag in eigen tuin vertoeft. Zelfs als vervanger van een zomervakantie kan een tuin de ultieme staycation locatie zijn. 

Benieuwd naar de nieuwste trends en hoe dit invulling kan worden voor uw droomtuin? Overleg met onze experts en ontvang een uniek en compleet tuinontwerp Alkmaar van deze tijd. 

Tuinontwerp door Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging

Bij een tuinontwerp draait alles om maatwerk. Wilt u een uniek en op maat gemaakt ontwerp voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar in Alkmaar en omstreken en zorgen ervoor dat uw wensen werkelijkheid worden.