Tuinoverkapping Alkmaar

Tuinoverkapping alkmaar

Wilt u in de zomer maar ook in de winter genieten van uw tuin? Dan is een tuinoverkapping écht wat voor u. Denkt u over het laten plaatsen van een tuinoverkapping en woont u in Alkmaar of omstreken? Peter Schouten denkt graag met u mee over de mogelijkheden. Onze vakmensen helpen u met plezier verder!

Mogelijkheden tuinoverkapping

Een tuinoverkapping wordt niet zomaar geplaatst. We maken eerst een ontwerp waarin we kijken naar hoeveel zitplaatsen u wilt creëren, de afmetingen van uw tuin en de zon- en schaduwplekken. Daarnaast kijken we naar welke meubels u er in wilt plaatsen. Zo kunnen onze specialisten onder andere een buitenkeuken, jacuzzi of loungeset plaatsen in uw droomoverkapping. Al deze punten bespreken we tijdens een kennismakingsgesprek.

Soorten tuinoverkappingen

De mogelijkheden bij een tuinoverkapping zijn erg divers. Zo zijn er al verschillende keuzes in het materiaal van een tuinoverkapping: hout, aluminium, kunststof etc. Daarnaast is er nog een verschil in een tuinoverkapping direct aan het huis, een losse tuinoverkapping en een pergola.

Tuinoverkapping aan huis

Met deze overkapping voegt u meer leefruimte aan uw woning toe. Het fijne van deze overkapping is dat u vanuit uw huis direct in een buitenverblijf stapt. Door de overkapping dezelfde styling te geven als de woonkamer, wordt de grens tussen binnen en buiten vervaagd en creëert u een grotere leefomgeving.

Losse tuinoverkapping

Een voorwaarde voor een losse tuinoverkapping is dat er veel ruimte in de tuin beschikbaar moet zijn. Vaak zien we dat een losse tuinoverkapping achter in de tuin wordt geplaatst. De tuinoverkapping wordt ondersteund door minimaal vier palen en een achterwand. Staat er een windje? Dan kunt u door de overkapping goed uit de wind zitten. Ook is het ideaal dat u van de buitenlucht kunt genieten als het slecht weer is.

Pergola

Een pergola is een constructie op latten en palen waarlangs planten kunnen groeien. Deze soort overkapping kent een aantal verschillen met de andere twee overkappingen. Het grote verschil ligt hem aan de zijkanten. De zijkanten van een pergola zijn namelijk helemaal open. De meeste pergola’s zijn gemaakt van hout of metaal. Ook wordt een pergola niet standaard met een dak gebouwd. In de meeste gevallen wordt een pergola geleverd met een schaduwdoek. Dit doek dient als vooral als bescherming tegen de zon. Het is ook mogelijk om een pergola te laten plaatsen met een aantal houten balken aan de bovenzijde, om het enigszins te bedekken.

Voordelen tuinoverkapping

We zetten graag de voordelen van een tuinoverkapping voor u op een rij:

 • Geschikt voor zowel de zomer als de winter
  Van een tuinoverkapping heeft u profijt in de zomer, maar ook in de winter. Door heaters te plaatsen in de overkapping kunt u in de winter heerlijk genieten van uw tuin.

 • Zonwerend
  Soms kan het op warme zomerdagen warm worden in de tuin. Wanneer u toe bent aan schaduw is een tuinoverkapping de ideale plek waar u kunt zitten.

 • Geen vergunning
  Voor de meeste overkappingen hoeft u geen vergunning aan te vragen, tenzij er meer dan 30m2 aan bijgebouwen op uw erf staan. Dit scheelt een hoop tijd en moeite en maakt het plaatsen van een tuinoverkapping toegankelijk.

 • Meerwaarde van uw huis
  Een tuinoverkapping is een investering die waarde toevoegt aan uw woning. Verder geeft een tuinoverkapping in uw tuin een luxe en mooie uitstraling. Een slimme keuze op financieel vlak.

Tuinoverkapping Alkmaar door Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging

Wilt u uw droomtuin opknappen en een luxere uitstraling realiseren met een tuinoverkapping? Neem contact op met Peter Schouten Hovenier & Boomverzorging. Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring als hovenier in Alkmaar en omgeving. Samen tillen we uw tuin naar een hoger niveau!